Mezinárodní antikorupční shromáždění

Akce «Děti dětem» rozšiřuje své teritoriální hranice

Dne 3. září podepsali v Praze Vjačeslav Sajenko (International Anti-Corruption Assembly) a Gabriela Oliva (Spolek proUKRAJINU,z.s.) Memorandum o spolupráci a organizaci součinnosti.

Během diskuse se Petr a Gabriela Oliva shodli, že rozvoj Akce «Děti dětem» v České republice by mohl významně pomoci dětem na Ukrajině i v Praze, a jsou připraveni tuto iniciativu podpořit a pomoci s realizací tohoto projektu v Praze.

Cílem Akce «Děti dětem» je, aby děti, které jsou schopny pomáhat jiným dětem, které trpí agresí okupantů a nacházejí se v těžkých životních podmínkách na Ukrajině. Tato Akce probíhá ve vzdělávacích zařízeních a je dobrovolná a bezplatná.

Od roku 2014 se Petr a Gabriela věnují dobrovolnictví a organizování humanitární pomoci pro ozbrojené síly Ukrajiny, další vojenské útvary, nemocnice a obyvatele Ukrajiny. V posledních deseti letech Petr, jehož rodina pochází z ukrajinských zemí, cestuje na frontu ve východní oblasti Ukrajiny a dodává humanitární pomoc armádě. A po plném obsazení Ukrajiny okupanty dodával se svým týmem humanitární pomoc nemocnicím, školám a obětem na Ukrajině a v «CENTRUM humanitární pomoci Ukrajině» organizoval pomoc pro vnitřně vysídlené osoby v České republice.

Dne 24. dubna 2023 bylo Petr a Gabriela uděleno «Vyznamenání»cena «Dík světu od ukrajinského lidu za Humanitární složku Vítězství» («Gratitude of the World from the Ukrainian People for the Humanitarian Component of the Victory»).

Petr a Gabriela Oliva se o Akce «Děti dětem», kterou náš tým realizuje na Ukrajině, dozvěděli během festivalu UkrFest THANK YOU 2, kde byli čestnými hosty. O několik dní později začali sbírat a nakupovat školní potřeby, aby je mohli poslat na Ukrajinu dětem, které potřebují pomoc a podporu.

Tato humanitární pomoc bude na Ukrajinu odeslána v nejbližší době. Prostřednictvím našeho Centra pomoci dětem také dodáme deky, přehozy a koberce pro děti ve škole v Ochtyrce, aby se v době náletu zahřály ve svých úkrytech.

Náš tým je velmi vděčný všem, kteří se nezastaví ani tváří v tvář těžkostem, kteří pomáhali a pomáhají těm, kteří pomoc potřebují. Jsme vděčni za jejich upřímnost, obětavost, trpělivost a podporu.

Připojte se k našemu týmu. Připojte se ke Akce «Děti dětem».

03.09.2024


Previous Post

Next Post