Mezinárodní antikorupční shromáždění

Pomoc ZRC

Dnes, 17. září, předali zástupci Mezinárodního protikorupčního shromáždění 2 ze 4 generátorů, které obdrželi od našich partnerů – českých dobrovolníků Petra a Gabriely Oliva během jejich poslední pracovní cesty v Praze. Tyto generátory putovaly do «ZRC “Personnelite”» – zdravotnického rehabilitačního centra, které již brzy otevře své dveře pro ty, kteří potřebují nejspecializovanější lékařskou a rehabilitační pomoc.

Vjačeslav Sajenko (generální tajemník Ústředního výboru Sněmovny) a Viktor Badija (vedoucí mise Sněmovny na Ukrajině) se setkali s ředitelem ZRC Valerijem Kostikovem (Onkologický gynekolog nejvyšší kategorie, Kandidát lékařských věd).

K dnešnímu dni probíhají přípravy na otevření centra a nábor osobního zdravotnického personálu (rehabilitační terapeuti, fyzioterapeuti, psychologové…). Do budoucna se také plánuje vytvoření protetického oddělení.

«Zaměstnanci Centra jsou většinou vojáci, kteří prošli «Majdanem», ATO a někteří z nich jsou stále v horkých oblastech na východě Ukrajiny. Existuje zde veřejná organizace «Ukrajinská asociace invalidů ATO», která pomáhá bojovníkům rehabilitovat po zranění…
Hlavními pacienty ZRC budou vojáci, kteří utrpěli při bojových operacích. Rehabilitací projdou také civilisté, kteří utrpěli během bojů, jejich rodinní příslušníci a migranti.»

Tým Mezinárodního protikorupčního shromáždění je rád, že se v této těžké době najdou lidé, kteří nezapomínají na ty, kteří potřebují pomoc. Kteří s veškerým svým úsilím přinášejí na tento svět péči, pomoc a laskavost.

17.09.2024


Previous Post